הישג לעמותת אבות למען צדק: במסגרת פעילות העמותה לקידום שוויון בין המינים והגנה על זכויות משפחתיות, נרשמה הצלחה משמעותית כאשר, ועדת הכספים ובהמשך מליאת הכנסת אישרה את חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש – מענק חד-פעמי) (הוראת שעה ותיקוני חקיקה), התש"ף-2020 כולל זכאות של אבות גרושים למחצית, הובלנו לכך שהחוק המפלה יתוקן, כך שגם אבות גרושים זכאים למענק ולא רק אימהות גרושות באופן שוויוני, המהווה פריצת דרך חשובה עבור גברים ואבות גרושין, זאת ועוד, בעקבות חילוקי דיעות בנוגע לפרשנות החוק, אבות למען צדק פרסמה חוות הדעת המשפטית של היועץ המשפטי לעמותה עורך הדין ירון מידן.
רקע להישג.
אלא שהמשמעות בנוסח החוק עת נקבע כי המענק יועבר לחשבון ההורה אליו מועברת קצבת הילדים שללה מאבות גרושים המכלכלים את ילדיהם את המענק.
מהות הטיפול.
מענק התמיכה אותו רוצה הממשלה להעניק לאזרחיה, הנו מענק תמיכה להורים אשר מתקשים לכלכל את ילדיהם בתקופה קשה זו. היות וכלכלת הילדים מוטלת ברובה על אבי המשפחה, כפי שנכתב לעיל, הרי שקיימת חובה, מוסרית לכל הפחות, לחלק את המענק המשפחתי בין שני ההורים ולא להעבירו בלעדית לחשבונה של האם.
בעת שהופקד מענק הקורונה, התעוררו לא מעט סכסוכים בקרב הורים גרושים בשאלה מי זכאי לקבל את המענק והאם הוא שייך במלואו לאמהות, או שגם לאבות הגרושים, השלמים מזונות, יש זכות לקבל חלק ממנו או לקזז את חלקם היחסי.
ההצעה המקורית, ביקשה להעניק לאב גרוש "מעמד" של רווק ולהעניק לו סך של 750 ש"ח, שעה שהוא זה שנוטל בעול הכלכלי של הזנת הילדים.
אשר על כן, עמותת אבות למען צדק בשיתוף עם מלוכדים, פנו בבקשה ליושב ראש ועדת הכספים חבר הכנסת משה גפני לתקן את העוול ולחלק את המענק באופן שוויוני, כך שגם האב וגם האם יהיו זכאים למענק. העמותה יצרה קשר עם חברי כנסת בועדת הכספים ובתום דין ודברים תוקן נוסח החוק.

חוות דעת משפטית.
זאת ועוד, בעקבות חילוקי דיעות בנוגע לפרשנות החוק, אבות למען צדק פרסמה חוות הדעת המשפטית של היועץ המשפטי לעמותה עורך הדין ירון מידן.
- א. לדאוג לקבלת המענק מהגרושה במידה ומדובר בגבר הנושא באופן מלא ומוחלט בכלכלת הילדים. ככל וזו עושה דין לעצמה ואינה מצייתת להוראות ההצעה ומסרבת להעביר, לקזז!
- ב. ככל ומדובר בנשיאה בחלק יחסי על פי פסק הדין או ההסכם, לדאוג להעברה או הקיזוז ובהתאם.
- ניתן להשתמש בחוות הדעת המשפטית להלן בכל הליך משפטי/ הוצל"פ בנושא ככל וידרש.
מומלץ לקרוא את חוות הדעת במלואה בקישור, יחד עם זאת להלן השורה התחתונה:
סוף דבר.
הצעת חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש – מענק חד-פעמי ) הוראת שעה ותיקוני חקיקה, התש"ף–2020 עברה בכנסת כולל התיקון לחוק אשר קובע כי אבות גרושים המשלמים מזונות זכאים למחצית המענק, מהלך זה נועד להקל על אבות גרושים.
פורסם על ידי: אבות למען צדק.

לגלות עוד מהאתר אבות למען צדק
Subscribe to get the latest posts sent to your email.