בני הזוג, הורים לארבע בנות, נישאו ב-2003.

בספטמבר 2021 עתרה האישה לקבלת צו הגנה כלפי הבעל בגין אלימות כלפיה, הבעל נעצר לחקירה ושוחרר לאחר מספר ימים. בדיון שהתקיים הגיעו הצדדים להסכמה לפיה האיש יעזוב את הדירה לחודש, במהלכו ינהלו משא ומתן על מנת לקדם הסכם כולל.

חודש לאחר מכן הגישו הצדדים הסכם שלום בית ולחלופין גירושין בו נקבע בין השאר כי הם ינסו לחזור לשלום בית תוך כדי קבלת הדרכה.

ביוני 2023 האישה פנתה לבית המשפט לקבל צו הגנה כנגד הבעל, בטענה כי הוא נוקט אלימות כלפיה על בסיס קבוע וכי איים עליה תוך כדי מריבה כשאמר לה שישליך אותה מהמרפסת ואיש לא ישמע אותה.

מאידך, הבעל טען כי כשנכנס הביתה ביום שישי בצהריים התברר לו שהאישה לא בישלה לשבת. הוא הציע שיבשל בעצמו ושהיא תכין ארוחת צהריים לילדים.

ואולם, היא לא עשתה דבר והתקשרה למשטרה, באת כוחו טענה כי האישה נוקטת במניפולציה כדי לאכוף את הסכם שלום בית לחילופין גירושין שאינו הוגן.

האישה השיבה כי מדובר באלימות מתמשכת שהתחילה לפני כשש שנים אז הטיח לעברה הבעל כסא ובשל כך נשברה אחת מאצבעות ידיה.

היא הסבירה כי לא הספיקה לבשל משום שטיפלה באימה הקשישה אך הבעל צעק עליה ותוך כדי ויכוח אמר לה שיזרוק אותה מהמרפסת.

בנוסף היא העידה כי מספר שבועות קודם לכן הבעל ניסה להכניס שיקוי לכוס התה שלה, כשהבחינה בכך התנגדה והוא סיפר שמדובר בעצה שקיבל מרב.

אף על פי כן הוא הכניס את השיקוי לכוס התה שלה פעם נוספת בניגוד לרצונה ורק בדיעבד היא גילתה את הדבר. לדבריה, השיקוי גרם לה כאבי בטן ותחושה רעה.

הבעל הודה שהכניס עלי זעפרן שקיבל מהרב שלו על מנת להחזיר את שלום הבית, הבהיר בנוגע לשיקוי שמדובר בעלי זעפרן אותם קיבל מרב מקובל כסגולה לשלום בית, על מנת לפייס את האישה.

סגנית הנשיא השופטת ענת אלפסי מבית המשפט למשפחה באשדוד קבעה שיש מקום לתת צו הגנה כלפי הבעל, לצד הפנייתו לטיפול חובה.

היא קבעה שטענת האישה לגבי האיום שהשמיע כלפיה הבעל היא אמנם נטולת עדים אך מתיישבת היטב עם אירועי העבר ואף עם השקפת עולמו המורכבת של האיש לגבי הלגיטימיות של החדרת חומר למשקה שלוגמת האישה, בניגוד לרצונה.

השופטת הדגישה שהאיש הודה כי האישה לא רצתה את עלי הזעפרן והוא נתן לה בכל זאת תוך שטען כי פעל לטובת שלום בית וכדי שהאישה תירגע.

"העובדה שהמשיב סבור היה כי יצליח להשיב את רעייתו לחיקו באמצעות שיקוי שאתו ייתן לה ללא ידיעתה, מעוררת קושי רב" כתבה השופטת. היא ציינה שהאיש סבור שרעייתו אינה אדם בעל רצון עצמאי אלא יצור שאותו ניתן "לאלף" באמצעות שיקוי. התנהלותו מלמדת על גישה כפייתית ומסוכנת, קבעה.

בנסיבות אלה הוציאה השופטת צו הגנה למשך שלושה חודשים והפנתה את האיש לקבלת טיפול בשליטה בכעסים.

קרדיט: אתר פסק דין, לעיון בפסק הדין המלא – כאן

אבות למען צדק.

By אבות למען צדק

אבות למען הצדק פועלת ומקדמת שוויון בין המינים בכל תחומי החיים, למען חיזוק מעמד המשפחה, זכויות גברים אבות ובנים, יוזמת הקמת קהילות תומכות לגברים במשבר ושותפה בפורום הארגונים למען המשפחה.

לגלות עוד מהאתר אבות למען צדק

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא