בית המשפט העליון קבע כי על רשות האוכלוסין יהיה להפיק תעודות מתאימות, המשקפות את מגוון דפוסי ההורות, ופסק כי בתעודת לידה של ילד שנולד לזוג אימהות, יש לציין את שתיהן.
בית המשפט העליון קבע כי על רשות האוכלוסין להנפיק תעודת לידה המשקפת את מעמדן של שתי האימהות, במקרים בהן זוגות נשים לסביות מביאות ילדים לעולם תוך הסתייעות בתרומת זרע אנונימית.
במסגרת ההליך עתרו תשע זוגות נשים כנגד שר הפנים ורשות האוכלוסין וההגירה, בדרישה שיונפקו להן תעודות לידה מתוקנות המציינת הן את האם היולדת והן את שותפתה להורות שמעמדה ההורי הוסדר בהליך משפטי (צו אימוץ או צו הורות פסיקתי) כאימהות.
ברשות האוכלוסין סירבו עד כה לעשות כן בטענה כי תעודת הלידה היא מסמך שמשקף את ההורות הביולוגית בעת הלידה.
למה אין לי אבא?
מיכאל פואה, מבוחרים במשפחה מפרסם כעת מאמר דיעה בעקבות הפסיקה (בערוץ 7)
האקטיביזם המשפטי ממשיך לדהור, ופסק דין של השופט פוגלמן כמעט מוחק את ההורות הביולוגית תוך השוואתה להורות משפטית.בעוד דור יהיו פה ילדים שלא יוכלו לגלות לעולם מי הם הוריהם האמיתיים.
מאמר המנתח מה משמעות פסיקת בג"ץ בנושא שינוי תעודות הלידה —-> כאן בקישור.
אבות למען צדק
לגלות עוד מהאתר אבות למען צדק
Subscribe to get the latest posts sent to your email.