ביום ראשון צפוי חוק איזוק אלקטרוני לעלות לדיון בוועדת שרים לחקיקה.

כזכור, החוק עבר בקריאה טרומית בכנסת הקודמת, כעת נדרש לקבוע האם תחול עליו רציפות.

היום התקיים דיון (פגישת עבודה מטה השר) בראשות השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר בנוגע לחוק,הוצגו בפניו הנתונים, הפערים והאפליה במימוש החוק.

חברינו: מיכאל פואה מבוחרים במשפחה, ניב עמית, דניאל עמירם מעמותת ה.ל.ב, דותן ניומן מעמותת לצדכם, ייצגו את קולם של הגברים והאבות בדיון.

הדיון שקיים היום יום ה' השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר עם נציגי החברה האזרחית וצמרת משרדו בנושא האיזוק האלקטרוני השתתפו לראשונה נציגים מארגוני המשפחה והגברים הגרושים, ולא רק מארגוני הפמיניזם הרדיקאלי.

דניאל עמירם מעמותת ה.ל.ב. העלו את מצוקת הגברים שמורחקים מהבית בקלות בלתי נסבלת פעמים רבות בעקבות תלונות שווא, וכן העלו נקודות ספציפיות לגבי אי התאמת החוק לאיזוק אלקטרוני במתכונתו הנוכחית למציאות וכן, כי האיזוק האלקטרוני כפי שמוצע בחוק הנוכחי הוא פגיעה קשה ובלתי מידתית בגברים נורמטיביים שלא עשו דבר.

מיכאל פואה יו"ר בוחרים במשפחה טען שהחוק הוא חלק ממכלול גדול של ריסוק המשפחה ויצירת מתח בין גברים לנשים דבר שמוסיף אלימות במקום להפחית אותה. השר הבטיח כי הצעת הארגונים לתקן את החוק ולהחיל אותו רק על מי שכבר הורשע פעמיים באלימות ויש עליו תלונה כי חזר לסורו תיבחן לעומק בטרם קבלת החלטה.

הארגונים מברכים את השר על ההזדמנות להשמיע את קולם ומצפים שגם שרים אחרים ילכו בדרכו ובכל דיון בו מוזמנים נציגי ארגוני החברה האזרחית הפרוגרסיבית יוזמנו גם נציגי הארגונים של החברה היהודית.

השר היה קשוב לפערים שהוצגו, נראה שלא הלך שבי אחר תעמולת הפמיניזם הרדיקאלי שנחתה עליו בכמויות בדיון.

פגישת עבודה במסגרת דיון מטה השר

קישור לנייר עמדה.

אבות למען צדק.


לגלות עוד מהאתר אבות למען צדק

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

תמונת הפרופיל של אבות למען צדק

By אבות למען צדק

אבות למען צדק - אתר החדשות והמאמרים הרשמי של העמותה. מקדמים שוויון זכויות לגברים, אבות ובנים. פועלים במרחב הציבורי והמשפטי ובמשרדי הממשלה.

לגלות עוד מהאתר אבות למען צדק

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא