אבות למען צדק מזכירה שוב את האפליה השיטתית נגד אבות גרושים. ישראל נותרה המדינה היחידה בעולם בה קיימת חזקת הגיל הרך. בסין הקומוניסטית בוטלה החזקה, במקסיקו שאינה נחשבת למדינת חוק מהוללת בוטלה החזקה – רק בישראל מפלים אבות גרושים בשל מינם.
סעיף 25 בחוק האפוטרופוסות מפלה אבות גרושים רק בשל מינם ומונע מהם שוויון בהורות כאשר אחד הילדים מתחת לגיל 6: “קביעת בית המשפט באין הסכם בין ההורים, לא באו ההורים לידי הסכם כאמור בסעיף 24, או שבאו לידי הסכם אך ההסכם לא בוצע, רשאי בית המשפט לקבוע את הענינים האמורים בסעיף 24 כפי שייראה לו לטובת הקטין, ובלבד שילדים עד גיל 6 יהיו אצל אמם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת.“

בשנת 2011 דרש האו”ם במסגרת הוועדה לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות ממדינת ישראל לתקן את אפליית האבות הגרושים והפגיעה בילדים – כמובן משרד משפטים שנשלט על ידי פמיניזם לא יקדם החלטות או”ם.
בשנת 2019 השתתף נציג העמותה בוועדה ושוב, הוועדה לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות דרשה מישראל לתקן את האפליה נגד אבות גרושים.
“סעיף 36 להחלטת הוועדה: הוועדה מודאגת שלמרות המלצתה הקודמת, עדיין נותרה חזקת “הגיל הרך” בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962. (סעיפים 3 ו- 10 לאמנה לזכויות הילד).
סעיף 37 להחלטת הוועדה: הוועדה ממליצה למדינה החברה לתקן את חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962 במטרה לבטל את חזקת הגיל הרך ולהבטיח שכל ההחלטות על משמורת ילדים יתקבלו בהתאם לעיקרון טובת הילד.”
“תצפיות מסכמות על הדוח התקופתי הרביעי של ישראל. הוועדה שקלה את דו”ח התצפית התקופתי הרביעי של ישראל.ואימצה את התצפיות המסכמות הנוכחיות בפגישה ה- 60 שלה, שהתקיימה ב- 18 באוקטובר 2019.
הגנה על המשפחה
הוועדה מודאגת שלמרות המלצתה הקודמת, עדיין נותרה חזקת “הגיל הרך” בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962. (סעיפים 3 ו- 10 לאמנה לזכויות הילד)
הוועדה ממליצה למדינה החברה לתקן את חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962 במטרה לבטל את חזקת הגיל הרך ולהבטיח שכל ההחלטות על משמורת ילדים יתקבלו בהתאם לעיקרון טובת הילד.”


לצפיה בהסבר מפורט לענין החלטות האום כנסו לקישור – כאן.
אבות למען צדק.
[…] את התעלמות משרד המשפטים מהחלטות וועדת האום לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות אשר קראה בשנת 2011 ושוב בשנת 2019 לבטל […]
[…] את התעלמות משרד המשפטים מהחלטות וועדת האום לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות אשר קראה בשנת 2011 ושוב בשנת 2019 לבטל […]