פרסמנו ביום 1 במאי 2023, אודות זוג הורים מהחברה החרדית אשר נקלעו למלתעות של הפמיניזם הרדיקאלי הפרוגרסיבי בדמות העובדות הסוציאליות שאיש לא מאחל לעצמו ולמשפחתו.
בנם הפעוט נלקח מהם למשפחת אומנה בשל חשש לפגיעה בקטין, שנשללה על ידי משטרת ישראל ורופאים בכירים אשר אישרו כי הקטין סובל מבעיה גנטית ולא מפגיעה מהוריו.
פרופסור עמוס תורן, מנהל המערך להמטו-אונקולוגיה ילדים בבית החולים שיבא תל-השומר: “העובדה הברורה מבחינה גנטית היא שנמצאה מוטציה בגן MPL. מוטציה זו כשהיא מתגלה בתינוק בהחלט יכולה להתאים למצב של דימומים קשים ולנטייה מוגברת של שברים”.
בחוות דעת שכתב הפרופסור איין כהן, מומחה ברפואת ילדים נכתב: “בדיקות ה-MRI מצביעות על כך שהדימום המוחי החל לפני הלידה ודימום נוסף בתקופה שבה היה התינוק בטיפול נמרץ. אין כל עילה לייחס את הדימום במוח לבני משפחתו או לצד שלישי כזה או אחר”.
מאז ובמשך שמונה חודשים הם מתראים עמו לביקורים קצרים לפי הוראת הרווחה, העובדת הסוציאלית, ובהשגחה צמודה בלבד
חד משמעית, התברר בבדיקות כי התינוק סובל מתסמונת גנטית נדירה שמובילה לדימומים מוחיים.
בשנים עברו עלו טענות רבות על חטיפת ילדים ו/או סחר בילדים ובמהלך שלושים השנים האחרונות הוקמו ופעלו
מספר ועדות אשר בחנו את סוגיית הטיפול בילדים בסיכון וגיבשו המלצות שונות, בכולן נחשפו כשלים חמורים של העובדות הסוציאליות בשירותי הרווחה.
- וועדת סילמן: לבחינת מדיניות המשרד בנושא הוצאה של ילדים למסגרות חוץ-ביתיות ונושא הסדרי ראייה.
- ועדת רוטלוי: לבחינת עקרונות היסוד בתחום הילד והמשפט , ובכללה ועדת המשנה לנושא השילוב של ילדים במסגרות חוץ בייתי.
- ועדת גילת: בחינת מדיניות שילוב הילדים במסגרות חוץ-ביתיות והסדרי הראייה ובחינת תפקודן של ועדות ההחלטה. בעקבות ועדה זו הוחלט לשנות את שם ועדת ההחלטה לוועדת תכנון טיפול והערכה.
- ועדת שמיד: ועדה ממלכתית לבחינת הטיפול בנוער במצוקה. בעקבות ועדה זו
הוקמה התכנית הלאומית לילד ים בסיכון , הפועלת עד היום. - ועדת וינטר: הוקמה בעקבות רציחתה של רוז פיזם ז”ל. הוועדה דנה בדרכים ליצירת שיתוף פעולה בין הרשויות השונות לשם איתור ילדים בסכנה.
אם לא די בכך, ממש בימים אלה פרסם מבקר המדינה ביום 2/5/2023 דו”ח שנתי בנוגע לפעילות משרד הרווחה בנושא: השמת ילדים בסיכון בפנימיות, באומנה ובאימוץ , אשר מחזק את טענות ההורים נגד שירותי הרווחה.
למרות כל הוועדות ודוחות מבקר המדינה, העובדות הסוציאליות כהרגלן, מסרבות להודות בכשלים ובחוסר המקצועיות, התוצר הינו פגיעה בקטינים וזכויות הורים ומסרבות במקרה הנוכחי במשך שמונה חודשים להחזיר את הילד להוריו.
אבות למען צדק.