בימים אלה מתנהלת עתירה בבית המשפט העליון נגד החלטות בית הדין הרבני הגדול בנוגע לכלכלת הילדים (מזונות), מייצגים בתיק משרד עורכי הדין סגל-שמחיוב.

בית המשפט העליון: בע”מ 919/15 ובע”מ 1709/15, פסק כי חובת כלכלת הילדים הינה שוויונית ומותנת במשמורת, מאידך בית הדין הרבני אינו מקבל את פסיקת בית המשפט העליון וטוען כי על אב יהודי חלה חובה אבסולוטית לזון את ילדיו.

עתירה ראשונה עוסקת בסמכותם של בתי הדין הרבניים לדון במזונות קטינים מתוקף כריכה לתביעת גירושין (הלכת שרגאי), במקביל מתקיימת עתירה נוספת העוסקת בשאלה העקרונית האם בתי הדין הרבניים כפופים להלכת בית המשפט העליון שנקבעה בבע״מ 919/15 הקובעת שהחיוב במזונות ילדים יקבע בהתאם לעקרונות הצדק והשוויון.

הדין האישי עליו נסמכים בתי הדין הרבניים אינו פוטר את האישה מכלכלת הילדים. זאת ועוד, הדין האזרחי (החוק לתיקון דיני משפחה מזונות) מגדיר : “אביו ואמו של קטין חייבים במזונותיו.מבלי להתחשב בעובדה בידי מי מוחזק קטין יחולו המזונות על הוריו בשיעור יחסי להכנסותיהם מכל מקור שהוא.”

בית הדין הרבני נאחז באג’נדה שכולה צביעות והתעלמות מוחלטת מהמציאות, הדיינים נחזים מבוהלים ומפחדים מהפמיניסטיות שמחזיקות אותם בגרון.

הכיצד הדיינים פועלים על פי הדין האזרחי בכל הנוגע לנכסי בני הזוג ופועלים על פי חוק יחסי ממון בבואם לחלק את הנכסים הצבורים ומאידך כאשר מדובר בכלכלת הילדים הם נאחזים בהלכה שגם היא נתונה לפרשנויות שונות.

הרוח המנשבת מבית הדין הרבני הגבוה בהובלת הדיינים הבכירים הינה שנאת אבות גרושים ודחיפת רבים לפת לחם והתוצאה עשרות מתאבדים בשנה.

אנו נפעל, להשפיע על מינוי רב ראשי לישראל שיפעל לחיזוק מעמד המשפחה וזכויות ההורים וטובת הילדים ולא לעידוד פירוק המשפחה.

דוברות אבות למען צדק.

By אבות למען צדק

אבות למען הצדק פועלת ומקדמת שוויון בין המינים בכל תחומי החיים, למען חיזוק מעמד המשפחה, זכויות גברים אבות ובנים, יוזמת הקמת קהילות תומכות לגברים במשבר ושותפה בפורום הארגונים למען המשפחה.

One thought on “בית הדין הרבני בעימות מול בית המשפט העליון.”
  1. כל כך נכון, כחרדי שכמובן מחויב להלכה, תמיד הרגשתי את מה שכתוב כאן לגבי הסתירה וה”ריקוד על 2 החתונות” נגד הגברים.
    שמצד אחד מאמצים מהדין הכללי את השיויון בחלוקת רכוש ומצד שני מאמצים מההלכה רק את חובת המזונות בלי ההקשר והקונטקסט של התפיסה ההלכתית שבכלל רווחה בעבר, שעל פיה כל הרכוש שייך לבעל, ורק כנגד זה יש לו חובת מזונות, כתובה וכו’…

השאר תגובה