בחור ישיבה, טען שאינו צריך לשלם את הכתובה על סך 72,000 שקל מאחר שאשתו לא הייתה בתולה.
הבעל לשעבר טען שיש לפטור אותו מתשלום הכתובה מאחר שגילה לאחר החתונה שהכלה אינה בתולה.
הבעל טען שהכיר את האישה היא נהגה להתלבש בצניעות, עם גרביים וחצאיות ארוכות, ולאחר החתונה התלבשה בחוסר צניעות, עם חצאיות מעל הברך. הבעל ציין בנוסף כי משפחת הכלה לקחה את כל מתנות החתונה.
האישה הודתה שלא הייתה בתולה. לדבריה, היא ניהלה קשר זוגי במשך כשנה, וכבר במהלך הפגישות שקדמו לחתונה הנתבע ידע על כך. היא ציינה כי לא אמרה לו במפורש שאינה בתולה, אך כששאל אם היה לה מישהו, ענתה בחיוב. לדבריה, הבעל אמר ״סביר להניח שחטאת” והיא ענתה: “כולנו בני אדם”.
הדיין טען שאם אכן יקבל את גרסת הבעל, לפיה הוטעה כשחשב שהכלה בתולה, לכאורה יש לפטור אותו מתשלום כתובה ותוספת כתובה כדברי שולחן ערוך: “כנסה בחזקת בתולה, ונמצאת בעולה, אפילו מנה אין לה”.
עם זאת, הבעל המשיך לחיות עם האישה, כולל יחסי אישות, אף לאחר שגילה שאינה בתולה. בנסיבות אלה למעשה הוא מחל על המום שכן “חזקה אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות”.
באשר לטענה בעניין חוסר צניעות כתב הדיין כי ספק אם ניתן לשלול את הכתובה מעילה זו שכן יש צורך בעדים על כך שהבעל התרה בה.
הדיין סיכם שמצד אחד הבעל הוא שעזב את הבית אך גם קשה להתעלם מכך שהגילוי בעניין הבתולים תרם בסופו של דבר ל”פירוק החבילה”. מטענות הבעל עלה גם שהתנהלות האישה לא הייתה כמצופה מאישה הנשאת בשידוך לבחור ישיבה, הן בלבוש, הן באורח החיים.
לכל אלה מתווסף הסכסוך הכספי בעניין מתנות החתונה, שתרם אף הוא למשבר.
הדיינים קבעו שאין עילה לשלול מהאישה את הכתובה לגמרי, אך מאחר שנראה ששני הצדדים תרמו לפירוק הקשר הבעל ישלם 26,000 שקל בלבד.
הדיין סיכם ששני הצדדים למעשה גרמו לסיום הנישואים ולכן ראוי לפשר בתשלום הכתובה. הבעל חויב בכתובה בסך 26,000 שקל. מאחר שמדובר בתלמיד ישיבה שאינו עובד נקבע שהם ישולמו ב-40 תשלומים של 650 שקל לחודש.
https://www.psakdin.co.il/Files/4.pdf
ואנחנו מסבירים שוב לגבר היהודי לציין בכתובה את המינימום הנדרש 18,000₪ .
קרדיט: פורסם באתר פסק דין.
אבות למען צדק.