שופט בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, כבוד השופט יהורם שקד, פסק סנקציות על אם שבנותיה מסרבות להיפגש עם אביהן בגין הסתה.
האם מצידה טענה שהאב אחראי לנתק עם הבנות, אך השופט שוכנע שהיא זו שהסיתה אותן נגדו ללא הצדקה ומדובר בניכור הורי.
השופט הבהיר שמחובתה של האם לדאוג לקיום המפגשים ועל מנת להבטיח זאת קבע כי היא תשלם לאב 500 שקל על כל מפגש שלא יתקיים.
לבני הזוג לשעבר יש ארבעה ילדים משותפים: שלישייה ילידי 2007, ובת נוספת ילידת 2009.
בשנת 2020 ניתן תוקף של פסק דין להסכם הגירושים בין ההורים, שקבע בין היתר כי האב ישהה עם שלושת הבנות פעמיים בשבוע בשעות אחר הצהריים ובכל סוף שבוע שני.
אלא שכחודש בלבד לאחר מכן האב כבר פנה לבית המשפט בבקשה לאכוף את זמני השהות, שלא קוימו מעולם. הוא טען שהאם מסכלת ומונעת את המפגשים בינו לבין הבנות. בהמשך הוא תבע לחייב אותה בתשלום עבור כל מפגש שנמנע בגללה.
“על האם להעביר מסר חד משמעי לקטינות כי הדרת האב אינה לגיטימית ולא תתאפשר”, כתב השופט והוסיף: “על האם להפנים כי לאחר שהעכירה את הבארות, מחובתה לטהר את המים ואם הדבר לא יבוצע, היא עלולה למצוא עצמה ניצבת מול החלטות משלימות. על האם מוטלת החובה לחנך הקטינות למידות טובות ולמתן כבוד ויחס טוב לאביהן.”
הפרטים המלאים בפסק הדין.
אבות למען צדק.