אלימות במשפחה לא מה שחשבתם. עשרות שנים ידוע באקדמיה בעולם, כי בנושא אלימות במשפחה קיימת סימטריה באלימות בין בני זוג, ובנוגע לאלימות כנגד ילדים, לפי כל המחקרים, נשים מסוכנות הרבה יותר לילדים.
משבר הקורונה יצר לגברים רבים, סיטואציה משפחתית בלתי אפשרית. גברים רבים חוו אלימות מילולית, אלימות כלכלית, אלימות נפשית, אלימות מינית ואלימות פיזית מבנות זוגם ולצערנו, מרביתם חוששים להתלונן – העמותה הוצפה בפניות מגברים במצוקה ולצערנו, לא יכולנו לסייע למרביתם.
אלימות במשפחה אינה תופעה מגדרית, אלא מחלה חברתית רעה, שפוגעת לא רק בנשים אלא גם בגברים. בעמותת אבות למען צדק, מכירים את הנתונים והמחקרים, שמצביעים על סימטריה באלימות בין בני זוג במשפחה. כמו כן, ברצוננו להסב את תשומת הלב, לידיעות על תת הדיווח והחשש של גברים מפניה לעזרה, שמא יחוו התעללות נוספת מידי גורמי אכיפת החוק בבואם להגיש תלונה על אלימות בת הזוג – תופעה שמוכרת לנו כ’מעצר המתלונן’!
בשנתון משטרת ישראל ניתן לראות, כי 37% מהתיקים שנפתחו בגין אלימות בין בני זוג, היו בגין תלונות של גברים נגד נשים. 7,184 תיקים על אלימות של בת הזוג נגד בן הזוג – אשר קמפיין עיריית מודיעין בנושא, מתעלם מהם לחלוטין.

כמו כן, אנו מתריעים זמן רב, על תופעות אלו ומחלקת המחקר שלנו הביאה עדויות לקיומן, הן בהיבט האלימות הזוגית לסוגיה, הן בהיבט מעצרי שווא של גברים נפגעי אלימות נשים, כמו גם תת הדיווח, תוצאת החשש המוצדק.
לסיכום: אלימות של נשים כלפי גברים, כלפי נשים וכלפי ילדים קיימת. היא תופעה נפוצה ואינה זניחה. היא כוללת אדישות וסלחנות של המערכת המשפטית כלפי האלימות הנשית. אנו תקווה שבתפקידך, כראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות ויו”ר מרכז השלטון המקומי בישראל, תתן מענה לתופעה ולזכויות הגברים להגנה מפני אלימות נשים.
במסגרת הקמפיין העירוני למניעת אלימות במשפחה, לאור הסימטריה באלימות במשפחה, ראוי לתקצב מענים לגברים נפגעי אלימות במשפחה במידה זהה.
זאת ועוד, מוצע לקדם במודיעין-מכבים-רעות, הקמת מרכזי סיוע לגברים במשבר, אשר יתנו מענה רוחבי לסוגיית גברים נפגעי אלימות במשפחה, כן יש לתקצב קו מצוקה ייעודי לגברים, מקלטים לגברים מוכים, וכפעולה משלימה, מוצע לתקצב, מסגרות לטיפול בנשים אלימות.
מקורות לסימטריה באלימות בין בני זוג: הראיות, ההכחשה וההשלכות על מניעה וטיפול ראשוניים.
פרופ’ מורי שטראוס, מאוניברסיטת ניו המפשיר. נחשב כמומחה מספר אחד בעולם ללא עוררין בנושא האלימות במשפחה, מחקריו מראים באופן מובהק כי אלימות במשפחה מאופיינת ע”י סימטריה מגדרית והדדיות, התמונה לפיה קיימות רק או בעיקר נשים מוכות וגברים מכים היא עיוות של הנתונים.
פרופ’ בן דוד, ראש המחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת אריאל, זוכת פרס האגודה העולמית לויקטימולוגיה (WSV), ופרס Center Dubrovnik על תרומתה להוראה הויקטימולוגיה.
תומכת בעמדתו של שטראוס וכתבה מאמר תחת הכותרת “הפמיניזציה של האלימות במשפחה”.
המאמר מסביר את התהליכים שהביאו לכך שקיימת הדגשה על אלימות כלפי נשים במשפחה או בזוגיות, תוך התעלמות ואפילו הכחשה של אלימות נשים כלפי גברים.
היקף תופעת הקורבנות של אלימות פיזית בין בני זוג : סקירה שיטתית וניתוח על ( ד”ר ועו”ד ברק אריאל, ניר רוזמן הפקולטה למשפטים האוניברביטה העברית) .
שנתון משטרת ישראל 2019 , מציג 7200 אירועים אלימות של בת הזוג, קיים תת דיווח משמעותי מצד גברים.