בית דין רבני אזורי ירושלים: תיק מס’ 1363653-2 ניתן ביום 24/11/2022.

הדיינים: הרב יצחק אושינסקי – אב”ד, הרב מאיר קאהן, הרב יעקב מ’ שטיינהויז.

בית הדין הרבני האזורי בירושלים קיבל לאחרונה תביעת גירושין שהגישה אישה נגד בעלה, ובמסגרתה נקבע שעליו לפנות את הבית שבו גרו על רקע העובדה שהכניס את המשפחה לחובות.

בני הזוג היו נשואים במשך כ- 25 שנה, האישה טענה שבעלה חי על חשבונה. למעשה טענה שהינה המפרנסת העיקרית של הבית, הבעל כשל בעסקים וייצר חובות עצומים.

לדבריה, הגבר ביים ניסיון התאבדות לאחר הקריסה הכלכלית, וזה היה מבחינתה “הקש ששבר את גב הגמל”.

זאת ועוד, טענה שאין בניהם יחסי אישות במשך תקופה של כשלוש שנים וישנים בחדרים נפרדים.

לענין מחצית הדירה שהעביר הבעל על שמה: שהבעל העניק לה במתנה את חלקו בדירה כדי שהיא לא תהיה חשופה לעיקולים. לאחר שכבר נאלצו למכור בית קודם בארבעה מיליון שקל כדי לכסות את החובות של בעלה. לדבריה, לאחר רישום הבית על שמה שילמו הוריה את החובות וכיום בעלה חייב להם מאות אלפי שקלים.

מאידך הגבר טען: לצערי, זה המצב שלנו בבית. ביקשתי לנסות יעוץ זוגי. העברתי נכס במתנה בשווי של 8 מיליון לאישה, ולא בשביל להתגרש אלא כדי להציל את הנישואין. מיד אחרי זה קיבלתי תביעה לגירושין. כבר אז הנישואין היו על שרטון, ורשום שהדירה ניתנה במתנה, וזו הבעת אמון לא קטנה שנותנים לצד שני חצי נכס במתנה, וזו הבעת אהבה.

ומוסיף הבעל: נחזור למסלול, יש לנו 5 ילדים משותפים, ניתן לפתור בעיה כלכלית אם יש רצון משותף, כל מה שיועצת נישואין תבקש – אני שם.

המייצג של הגבר: המצב מורכב, הכאב של האישה נשמע, אין כאן כוונת זדון, האיש בבור עמוק שקשה לשקם. שמעתי הכרת הטוב כלפי משפחתו. האיש כשל ולוקח אחריות. יש כאב של אישה במקום. יש חוסר נוחות לפרק על בסיס כלכלי. אבקש להפנות אותם לייעוץ זוגי וגם הבעל צריך תמיכה לעשייה חיובית. הבעל הסכים ללכת לטיפול אישי, אך צריך גם טיפול זוגי. באשר לבית, לא ניתן לטעון שהוא יצר חובות, ולומר שהוא העביר בית לאישה ואז המשפחה הסכימה לשלם חובות. כשהעביר חלקו לאישה, הוא כיסה את החובות האלו. האישה חתמה על הטפסים.

הפסדים משמעותיים אילצו את גבר להעביר את זכויותיו בדירה לאשתו על מנת לשמר את הנכס מהנושים הרבים שהצטברו, כשיחסיהם לא השתפרו היא הגישה תביעת גירושים שהתקבלה בבית הדין

האישה הצהירה: כי כל הדירה שייכת לה, מצהירה כי היא מותרת על כתובתה ותוספת כתובה ומבקשת לחייב את הבעל לצאת מדירתה.

ואנחנו שואלים: חובות זה תמיד לחובת הבעל ואם יש זכויות אזי כן מתחלקים על מחצה? משבר כלכלי זאת עילה לגירושין? ואם הסיפור היה הפוך?

אפליית גברים בבתי דין רבניים נמשכת.

לקריאת פסק הדין שפורסם באתר פסק דין – קישור

אבות למען צדק.

By אבות למען צדק

אבות למען הצדק פועלת ומקדמת שוויון בין המינים בכל תחומי החיים, למען חיזוק מעמד המשפחה, זכויות גברים אבות ובנים, יוזמת הקמת קהילות תומכות לגברים במשבר ושותפה בפורום הארגונים למען המשפחה.

One thought on “נתן לאישתו מתנה בשווי 8 מיליון ₪ וחטף תביעת גירושין!”

השאר תגובה