הקורונה והגברים השקופים.
עם התפרצות מגיפת ה COVID-19 בתחילת השנה, יותר ויותר ישראלים מתמודדים עם הרס כלכלי עצום. לפי נתוני הביטוח הלאומי בישראל יש כיום למעלה מארבע מיליון מובטלים/מוצאי חל”ת. כמיליון מהם מצטרפים חדשים לפי נתוני שירות התעסוקה. למרות שהביטוח הלאומי מדווח שהיקף התופעה גבוה מעט יותר אצל נשים, הפגיעה הקשה היא אצל גברים. וכך, למרות שמצבם של כל הגברים הורע והוא יותר קשה משל נשים, צעדים כלכליים אלו בהיעדר הגנה מונימאלית במקביל מועצמים אף יותר בקרב גברים העומדים להתגרש בתקופה לא וודאית זו וכמובן אלו שכבר התגרשו
כשמדובר בגברים גרושים שגם כך מתקשים לשרוד ללא המשבר ומגיעים פעמים רבות לפת לחם ואובדנות, אי היכולת לעמוד בתשלומי המזונות תחרוץ את גורלם לאסון וודאי. וזה שוב נכון לא רק לאלו שלא שרדו עד היום אלא שגם אותם גברים גרושים שכן עמדו בתשלומים והצליחו לשרוד ייזרקו עכשיו למעגל קסמים של אי יכולת לשרוד, התעמרות הרשויות והיעדר של מתן עזרה ורשת ביטחון כלשהי.
תחום התמודדות נוסף של גברים אלו בנוסף למזונות הוא המשמורת על הילדים ואתגריה. הפגיעה בתחום זה קשה במיוחד עבור גברים שנמצאים בהליך גירושין בעצימות גבוהה והוא חופף לא מעט עם סכנות תלונות השווא. הנושא מספר אחד שעל גברים גרושים או בהליכי גירושין להתמודד איתו הוא כיצד לנווט במים הסוערים של ההנחיות הקשות במסגרת הביקורים, בין בזמן צווי הסגר, ההוראות להישאר בבית וההכרח למשל להימנע מתלונות שווא על איחורים וגרוע מכך על סיכון הילדים.
חלק מהאבות הגרושים עלולים לדוגמא לחשוש מנסיעות מצד אחד שיחשפו את ילדיהם לנגיף, אך הם גם מודאגים שדברים לגיטימיים ינוצלו על ידי תלונות שווא כך שישפיעו לרעה על דיוני המשמורת והביקורים. חשוב לציין שקבוצת הסיכון הגדולה ביותר בתחום האובדנות היא זו של גברים שיש להם זיקה להליכי גירושין בין אם הם עדיין נשואים ונמצאים בהליך גירושין או התגרשו ונמצאים אחריו. ואם זאת, דו”ח משרד הבריאות בענייני קורונה ואובדנות מתעלם מהם, לא מזכיר אותם, חושף עד כמה גברים שקופים, לא מעניינים, במיוחד אם הם גרושים ולצערי חושף טפח מהמכה הקשה של אובדנות גברים שתנחת עלינו יותר מוקדם מאשר במאוחר.