
אובדנות גברים בישראל, זעקת השבוע של רפאל בשארי עדיין מהדהדת, בכל שנה ישנם מאות רפאל אשר קולם אינו נשמע.
בשנתון משרד הבריאות לשנת 2019 המבוסס על נתוני 2016 (שאלה בפני עצמה 3 שנים אין נתונים?) מגלה לנו שקיימים 390 אירועי אובדנות בשנה בהערכת חסר של כ-25% (מקרי אובדנות שאינם מדווחים) .
321 גברים התאבדו, 69 נשים התאבדו, 82% מהמתאבדים הינם גברים, פער אובדנות מגדרי גדל לכמעט אחד לחמש ( 1:5) , על כל חמישה גברים המתאבדים מתאבדת אישה אחת.
מכאן לסוגיה אודותיה קיים ויכוח רב שנים, היקף האובדנות בקרב גברים גרושים, הדוח מגלה לנו ששיעור האובדנות בקרב הגרושים (רשומים במרשם האוכלוסין כגרושים) גבוה פי-7.2 יותר מרווקים ונשואים ומאידך במספרים המוחלטים קיימת סתירה מהותית – למרות הסתירה, משרד הבריאות טוען שיותר גרושים מתאבדים, חלק מהתשובה לסתירה נעוץ בהעדר פילוח בתת קטגוריה כגון: גבר בתהליך גירושין שמתאבד מופיע “נשוי” או “רווק” אם הוא לא התחתן, גרושים לא נשואים בשנית/לא בזוגיות, גרושים נשואים בשנית, נשואים בהליכי גירושין, גרושים ידועים בציבור, גרושים בזוגיות שאינה נישואין או כידועים בציבור ועוד.
השאלה, האם מדובר בגבר גרוש או רווק או נשוי אינה רלוונטית – מדובר במעל 300 גברים בשנה שאין עבורם מענה למצוקה ושולחים יד בנפשם – חובתנו לנסות להצילם, חובת משרד הבריאות לחדול להתעלם ולהתכחש לתופעת האובדנות בקרב גברים – הגיע העת להקים מרכזי סיוע לגברים במצוקה.
אבות למען צדק
שנתון משרד הבריאות:
יש ללחוץ כדי לגשת אל loss_2019.pdf
בכדי לעצור את תעשיית המוות של בתי המשפט למשפחה חיבים להקים וועדת חקירה ממשלתית פתוחה