ביום 20/3/2017 הוגשה עתירה לבית המשפט העליון, בג”ץ 2511/17 העתירה עוסקת בסוגיה עקרונית המשפיעה על עשרות אלפי בתי אב בשנה.
העתירה נדונה בפני כבוד השופטת ענת ברון, בהתאם להחלטת השופטת נדרשת מדינת ישראל להשיב לעתירת עמותת אבות למען צדק עד ליום 14/9/2017 וזאת לאחר מספר דחיות לבקשת מחלקת הבגצ”ים.
עמותת אבות למען צדק עתרה להחלת שוויון במשמורת ובמזונות.
מדובר בדרישה חד משמעית לשוויון וביטול מוחלט של האג’נדה השיפוטית המפלה בבתי משפט למשפחה, חזקת הגיל הרך וחובת המזונות המוחלטת על הגבר.
כמו כן לראשונה העתירה חושפת את האמת בדבר תעמולה המפלה גברים רק בשל מינם ומושגים שקריים שגורים:
א: אגדת פערי השכר.
ב: פוטנציאל השתכרות מול השתכרות בפועל.
ג: שוויון פורמלי מול מהותי.
ד: אם חד הורית משל האב מת.
ה: הוגש תצהירו של חבר הכנסת לשעבר עקיבא נוף המסביר כי חוק המזונות תוקן בשנת 1981 והגדיר שוויון בכלכלת הילדים בין האם לאב ובתי המשפט ממשיכים לפרש את החוק הפוך לכוונת המחוקק.
ו: חזקת הגיל הרך בוטלה בכל העולם, כך גם בהמלצת וועדות שהקימה הכנסת, כך גם בקשת האו”ם בשנים 2011 ושוב בשנת 2019.






וועדת האום לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות קראה לישראל בשנת 2011 ושוב בשנת 2019 לבטל את חזקת הגיל הרך: ישראל נותרה המדינה היחידה בעולם בה קיימת חזקת הגיל הרך. בסין הקומוניסטית בוטלה החזקה, במקסיקו שאינה נחשבת למדינת חוק מהוללת בוטלה החזקה – רק בישראל מפלים אבות גרושים בשל מינם.
החלטות וועדת האו”ם סעיף 36: הוועדה מודאגת שלמרות המלצתה הקודמת, עדיין נותרה חזקת “הגיל הרך בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962. (סעיפים 3 ו- 10 לאמנה לזכויות הילד). סעיף 37: הוועדה ממליצה למדינה החברה לתקן את חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ”ב-1962 במטרה לבטל את חזקת הגיל הרך ולהבטיח שכל ההחלטות על משמורת ילדים יתקבלו בהתאם לעיקרון טובת הילד.
לסיכום: בעתירה אנו טוענים ומצביעים על אובדן אמון הציבור ותהליך ההשחתה של מערכת המשפט בשל האפליה ומציבים מראה לפיה, המשך האפליה יביא למיטוט מערכת המשפט והחוק וקריסה מוחלטת של אמון הציבור, יחד עם הרצון להציל אינספור אבות מנטילת חייהם וילדים מיתמות או מהורות אב מסורסת.
הסבר מפורט בסרטון.
קישור לפסק הדין של השופטת ענת ברון.
קישור לעתירה:
https://docs.google.com/…/16nTDtZYM6Sh4ZXDG6iYRbRNs83…/edit…